![]() XHost |
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink |
Punctul de intalnire va fi in centrul capitalei, mai exact in fata Academiei de Studii Economice, la ora 6 a.m. La ora 6:30 se va pleca cu un autocar.
La ora 13- 13:30 se va ajunge la destinatie si turistii vor fi cazati la pensiunea Septembrie, care este aşezată pe malul Dunării, la ieşirea din Cazanele Mici, pe şoseaua DN 57 care leagă Orşova de Moldova Nouă (km 17 + 800). Pensiunea Septembrie se află la limita ariei strict protejate a Parcului Natural "Porţile de Fier".
La ora 14:00 se va lua masa de pranz la pensiune, preparatele fiind unele specifice zonei: la felul intai va fi servita o ciorba traditionala olteneasca, de pui sau legume, acrita cu zema de varza, iar la felul doi vor fi servite preparate din peste: plachie din peste, saramura de peste, crap cu ciuperci si orez, crap cu rosii la cuptor, pastrav la folie, crap cu legume la cuptor sau peste in lac de rosii.
La ora 15:00 se va pleca intr-o plimbare pentru a se familiariza cu zona si a vizita obiectivele turistice interesate
La ora 19:00 turistii se vor intoarce la pensiune unde vor lua cina, si vor servi la felul 1 ciorba sau supa, iar la felul doi, la alegere iahnie de fasole sau preparate din peste. Iar la desert vor servi placinta cu branza.
Seara va fi completata cu un foc de tabara in apropierea pensiunii.
La ora 10:00 grupul va lua micul dejun ce va cuprinde sunca, praz, rosii, castraveti, si branza.
La ora 11:00 vor pleca cu un microbuz spre Parcul Natural Portile de Fier unde principalele activitati vor fi de pescuit, iar printer impatimitii de senzatii tari exista echipamente de agrement care pot satisface nevoia de canotaj, ciclism si alpinism.
La ora 14:00 acestia pot lua masa de pranz intr-un restaurant din Orsova, unde pot servi traditionalele sarmalute in foi de vita cu smantana si mamaliga cu branza.
La ora 17:00 grupul va pleca intr-o scurta drumetie pe munte de unde vor fi preluati si dusi inapoi la pensiune.
La ora 19:00 grupul va lua masa de seara, servind peste proaspat pe care l-au prins in aceeasi zi alaturi de vinul traditional oltenesc, zaibar.
La ora 9 a.m. se va lua micul dejun
La ora 10 a.m. se stabileste ordinea in care se vor vizita urmatoarele destinatii culturale si religioase:
1.Mănăstirea Vodiţa
Manastirea Vodita a fost intemeiata in secolul al XIV-lea, pe teritoriul comunei Varciorova, in apropierea granitei dintre imperiul Austro-ungar si Tara Romaneasca. Manastirea a fost ridicata intre anii 1370-1372, de catre Sfantul Cuvios Nicodim cel Sfintit de la Tismana, pe cheltuiala domnitorului Vladislav I - Vlaicu Voda.
2.Mănăstirea Sf. Ana
Manastirea Sfanta Ana este asezata pe defileul Dunarii, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din tara noastra. Defileul Dunarii este bogat in semne ale crestinatatii: troite, biserici, manastiri, dintre care amintim: Vodita, Mraconia, Sfanta Ana. Asezamantul monahal este o manastire de maici cu viata de obste, aflata in Orsova, judetul Mehedinti, si care are drept hram praznicul Sfintei Ana, praznuita la data de 25 iulie.
3.Catedrala romano-catolică din Orşova
Catedrala Romano- Catolica din Orsova este considerate o capodopera arhitecturala a sex XX, reprezentand totodata o pagina unica in istoria orasului, biserica fiind puntea de legatura dintre minoritatile din Orsova (germane, cehi, maghiari). Biserica este unica in Europa, elementele specific fiind forma de cort a interiorului si acoperisul in forma de cruce.
Primele trei obiective cultural religioase vor fi viziate pana la ora 14:00 atunci cand turistii vor lua masa de pranz care va consta in ciorba de perisoare si ardei grasi asigurate de catre manastirea Sf. Ana.
4.Muzeul parohial Eşelniţa
Muzeul Parohial Eselnita s-a constituit in 1990- 1996, gratie preotului Sever negrescu si a smeritilor donatori. Cuprinde bunuri de patrimoniu de exceptionala valoare, prvoenind de la vetrele fosterlor sate si biserici aflate de-a lungul Defileului Dunarii : Tisovita, Plavisevita si Ogradena inghitite de ape, precum si a celor stramutate Dubova si Eselnita, odata cu construirea Sistemului Hidrgoenergetic si de Navigatie Portile de Fier 1.
5.Mănăstira Mraconia
Manastirea Mraconia se afla in comuna Duhova din judetul Mehedinti, la o distanta de 15 kilometri vest fata de orasul Orsova. Mai concret, aceasta se afla pe malul stang al Dunarii, care formeaza in acel loc, cel mai frumos defileu de pe tot intinsul ei, defileu intins intre Orsova si Moldova Noua.
La ora 18:00 turistii se vor intoarce la pensiune unde vor lua cina
La ora 20:00 grupul se va reuni in restaurantul hotelului pentru a dezbate ziua petrecuta acolo.
La ora 09:00 turistii vor lua micul dejun La ora 10:00 turistii vor pleca sa viziteze Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, situat in Drobeta Turnu Severin, organizat pe mai multe secţii ( istorie-arheologie, ştiinţele naturii, acvariu, artă populară şi etnografie). Tot în acest punct se pot vizita ruinele castrului roman "Drobeta" ce reprezintă prima construcţie de piatră ridicată de romani pe teritoriul Daciei, edificiu ce apără primul pod roman peste Dunare, ruine ale acestuia ( 2 picioare) fiind vizibile şi în prezent. Vizitarea acestor obiective se poate realiza în cca. 2 ore. La ora 13:00 grupul va lua ultima masa la Pensiunea Septembrie La ora 14:00 se pleaca inapoi in Bucuresti. Costul unei astfel de program este structurat astfel: - Transport: 800 km: 550 lei - Servicii de ghid asigurate de administraţia parcului : 100 lei - Masa: 80 lei/ pers - Cazare: 90 lei/ pers Exemplu: Pentru un grup de 10 persoane: Transport--> 550/ 10= 55 lei/ pers Servicii de ghid--> 100/ 10= 10 lei/ pers Masa--> 80 lei/ pers*3 zile= 240 lei/ pers Cazare--> 90 lei/ pers*3= 270 lei/ pers Total^= 575 lei/ pers Comision= 10%* 575 lei= 57,5 lei TVA= 24%* 57,5= 13,8 lei Total= 646,3 lei/ persoanaZIUA 4!